Sunday, June 10, 2007

Andineeme - sidur, pidur, gaas. 6 - 8 m/s

Njaa, vanemate juures kodus olles kiikasin tuuleprognoosi, nägin et WindGuru lubas 5.9. Himu sai võitu ja sõitsin Tallinna kama järgi ning sealt Andineeme. Ajasin suure palavusega siiski chilltop'i selga ning suundusin tiksudes merele. Kaldalt jäid uudistama paar pisikest jõnglast, kellest üks oli surfamist vaid telekast näinud :) Nohh, vähemalt oli minust kasu kellelegi lõpuks.

Kohe alguses tundsin, et mingid seadistused on paigast ära, laud kiskus vastu tuult ning üldse glissi ei läinud. Keerasin otsa ringi ja suundusin madalamasse vette. Seal lasin poomi natuke madalamale ja andsin ka järgi natuke ning lükkasin mastijalga ettepoole umbes 3 cm. Hämmastav, arvatavasti kõige rohkem kasu oli poomi järeleandmisest, kuna nüüd rebis rohkem. Seekord oli kõik ilusti seadistatud ning sai ka glissi ilusti. Vahepeal nägin, kuidas üks teine surfar saare poole minema ajas, kust ta umbes tund hiljem ka tagasi tuli ning kaldale ronis. Mina piirdusin siiski edasi-tagasi triibutamisega. Vahepeal andsin kuradile näpu ning lasin allatuult glissi vahepeal.

Vesi oli tunduvalt soojem võrreldes Märtsi kuuga :) Vahepeal ranna poole sõites avastasin, et mulle meeldib wave'i sõita. Seda ei saanud küll wave'i sõitmiseks, kuid natuke selle järgi lõhnas. Arvatavasti minu edasine suund kaldubki wave poole. Eniveis, umbes 2 ja poole tunni pärast ronisin välja, kuna tuul oli täiesti kukkunud. Tassisin asjad kaldale ning hakkasin endamisi kiruma, kuna päike läks pilve taha ja tekkisid päris meeldivad puhangud. Samas, see kestis vist umbes 20 minutit ning selleks ajaks, kui mul kama koos oli, oli ka tuul nullis. Vahepeal vaatasin binokkliga Salmistu poole, kust paistis vähemalt 30 lohet, päris kirju pilt oli igatahes.

Kirdetuulega tasub Andineeme teinegi kord minna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home